Maart 2021: Een bijzondere maquette: de Notre-Dame in Miniworld Rotterdam

Vier maanden duurde het. Zeven dagen per week, elke dag zes tot acht uur, was hij ermee bezig: de heer Wim van Oevelen heeft zich tijdens de corona-lockdown niet verveeld! Hij maakte een schitterende maquette van de beroemde Parijse kathedraal de Notre-Dame… van lucifers!

Maar, toen waren die vier maanden om, en dan staat hij daar, die schitterende maquette. Zonde als niemand die te zien krijgt, toch? Wim startte een zoektocht en kwam uiteindelijk terecht bij Rijnmond, die een oproep deed.

Dido Geluk, hoofd van het modelbouwatelier van Miniworld Rotterdam, hoorde dat, aarzelde geen moment en nam contact op met ons. Resultaat: de maquette is vanaf heden te bewonderen in een vitrine in Miniworld!

Wim en zijn dochter Christine konden trots Wims creatie aan Richard Volwerk en Dido Geluk ter hand stellen, onder het goedkeurend oog van Marion Keete van Rijnmond. Dat daarbij vele opmerkingen werden gemaakt in de trant van ‘Hoe heb je dat in hemelsnaam voor elkaar gekregen!?’ was geen verrassing…

Ook Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam, was zéér onder de indruk van dit kunstwerk en was in zijn nopjes met de wetenschap dat heel veel bezoekers ook van Wims creatie kunnen genieten – straks, als Miniworld weer open mag…