Februari 2021: modeltreinbaan voor Frankelandgroep

Het is heel erg jammer dat we lang niet alles wat we als schenking krijgen aangeboden bij Miniworld Rotterdam kunnen inzetten. Dat heeft voor een deel te maken met kwaliteit: de eisen die aan het rollend materieel worden gesteld, zijn hoog. Het komt echter ook door de hoeveelheid! Gelukkig hebben we meer bestemmingen dan alleen Miniworld.

Zo hebben Richard Volwerk en Frans Stroo een Märklin-baan gemaakt die we in bruikleen hebben gegeven aan de dagbesteding bij de Frankelandgroep in Schiedam.

Het idee was ontstaan na contact met Anne van Leeuwen, coördinator dagbesteding bij de Frankelandgroep: zou het voor Parkinsonpatiënten een interessante en zinvolle uitdaging zijn om met zo’n baan aan de slag te gaan, ermee te ‘spelen’ en hem zelf ook uit te breiden?  Anne en wij geloofden van wel, en dus werd de baan op 26 februari naar Schiedam vervoerd en bij de Frankelandgroep afgeleverd.

Daar was een groep zeer geïnteresseerde dagbesteding-deelnemers met hun begeleiders en enkele familieleden aanwezig om dit spektakel mee te maken. Nadat de baan op zijn juiste plek was gezet en alles dat los mee-vervoerd moest worden weer was vastgezet en aangesloten, kon Richard volledig corona-proof de bijbehorende documenten overhandigen aan Anne.

Daarna was het de beurt aan alle belangstellenden om de treinen hun eerste meters te zien afleggen. Dat dat een hoop bekijks trok, bezorgde ons een zéér voldaan gevoel…

… en een beetje reclame mag, toch?