Mei 2021: Engels treinmateriaal van Janneke Bosschert

In april ontving men in Miniworld Rotterdam een handgeschreven (!) brief van een dame die Engels treinmateriaal had verkregen uit de nalatenschap van Colin, een Engelse vriend van haar.

Ze schreef dat ze in een artikel in het AD had gelezen dat de belangstelling voor modelspoorbanen weer aan het toenemen was en bedacht zich toen dat er misschien wel interesse zou zijn voor haar ‘erfenis’. Ze ging op pad, maar hoorde al snel dat Engels treinmateriaal in Nederland niet zó veel aanhangers heeft. Janneke kreeg echter wel de tip dat men in Miniworld Rotterdam bezig was met ‘het nabouwen van een stuk Engeland in het klein’, dus wellicht…

Wij kregen deze brief door van Miniworld en namen contact op met Janneke. Over de Engelse treinen werden we het snel eens: die namen we met het Groot-Brittannië-in-het-klein-in-aanbouw-in-Miniworld graag in ontvangst. Na een intensieve controlebeurt rijden enkele van de treinen en wagons uit haar schenking nu hun dagelijkse rondjes – of gaan dat binnenkort doen!