Mei 2019: De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse 2019

Tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse van 15 t/m 18 mei 2019 waren er, naast een audiovisuele presentatie en allerlei wederopbouwverhalen in de miniatuurwereld, drie bijzondere activiteiten te beleven.

Verhalen over Bouwcentrum Rotterdam en Greenchoice
Het Bouwcentrum Rotterdam vormde tijdens de Opbouwdag 2019 het centrum van alle wederopbouwactiviteiten in de stad. Speciaal voor de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse hebben vrijwilligers en Miniworld-professionals in samenwerking met Greenchoice, het bedrijf dat nu in het Bouwcentrum Rotterdam is gevestigd, de maquette van het Bouwcentrum Rotterdam gemaakt en in Miniworld Rotterdam geplaatst. Tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse besteedden we op diverse manieren extra aandacht aan het verhaal van het Bouwcentrum en haar bijzondere architectuur.

Expositie tekeningen Mijke Zwinkels
Bezoekers van Miniworld Rotterdam konden tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse 2019 genieten van de bijzondere zwart-wittekeningen van acht bekende Rotterdamse gebouwen van Mijke Zwinkels. Mijke is gek op Rotterdam. Ze heeft weliswaar een functiebeperking, maar kan uitstekend tekenen. Ze heeft op de ateliergroep van arbeidscentrum de Boei in Vlaardingen acht zwart-wit tekeningen van bekende Rotterdamse gebouwen gemaakt die al op vele plekken in Rotterdam zijn tentoongesteld, zoals de Euromast en Diergaarde Blijdorp.

De tekeningen zijn nog steeds te koop (zie het Menu ‘Te koop’!) en de inkomsten komen volledig ten goede aan (de vrijwilligers) van onze stichting.

Avondopenstelling en lezing architect Wytze Patijn
Vrijdag 17 mei was er een speciale avondopenstelling voor een lezing van architect Wytze Patijn. In een presentatie van 45 minuten vertelde hij aan de hand van objecten uit de miniatuurwereld van Miniworld Rotterdam over de wederopbouw van Rotterdam.