Mei 2017: De Rotterdamse Verhalen Vierdaagse 2017

In 2017 vierden we een jubileum: de 5e editie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse werd gehouden van 11 t/m 14 mei. Ook nu was Miniworld Rotterdam onze partner bij de organisatie. Het onderwerp van dat jaar was de nauwe band die Rotterdam en de mariniers met elkaar hebben.

‘Het witte Huis en de mariniers: wat verbindt hen?’

Tijdens dit speciale evenement werd er op zaterdag 13 mei een compleet verzorgd ‘combinatie-uitje’ georganiseerd tussen het Mariniersmuseum, het Witte Huis en Miniworld Rotterdam, inclusief vervoer!

Tijdens dit bijzondere Rotterdamse dagje uit werd duidelijk gemaakt wat het bijzondere verhaal is van de mariniers en het Witte Huis. Natuurlijk grijpt dat terug op wat er allemaal gebeurde tijdens de periode van 10 tot en met 14 mei 1940, toen de mariniers het hoofd boden aan de Duitse luchtlandingstroepen. Deze strijd speelde zich af rond de Maasbruggen; het Witte Huis diende gedurende enige tijd als basis vanwaaruit de Duitse troepen onder vuur werden genomen.

Wat het uitje extra bijzonder maakte: het Mariniersmuseum en Miniworld Rotterdam stonden dit jaar beide in de top drie van de ANWB-publieksprijs van ‘Leukste Uitje van Zuid-Holland’.

Op één dag bezocht men dus twee van de drie ‘Leukste Uitjes van Zuid-Holland’. Bovendien was Miniworld Rotterdam onlangs uitgeroepen tot ‘Beste Uitje van Zuid-Holland’ door de Persgroep.