Maart 2022: Twee keer een speciaal bezoek

Waar een door onze vrijwilligers gebouwde en geïnstalleerde modeltreinbaan niet toe kan leiden…

We hebben al eerder bericht over de modeltreinbaan die onze vrijwilligers hebben gebouwd en afgeleverd bij de dagbesteding van de Frankelandgroep in Schiedam (klik hier). Meerdere deelnemers aan die dagbesteding hebben (weer?) interesse gekregen in het bezig zijn met modeltreinen en een aantal van hen gaf te kennen dat ze dolgraag eens een bezoek zouden willen brengen aan Miniworld Rotterdam. Dankzij een tweetal dames en één heer die als respectievelijk begeleidsters en chauffeur optraden, is dat gelukt!

Op 17 maart jl. kwam een eerste groep van vier heren naar het Weena in Rotterdam, waar zij door de staf van Miniworld Rotterdam werden onthaald op een smakelijke en zeer gewaardeerde lunch en een rondleiding.

Tijdens die rondleiding hadden de heren zoveel te vragen, dat de Miniworld-vrijwilliger die als rondleider optrad, af en toe een pauze moest inlassen om alles te kunnen beantwoorden.

Ook de activiteiten in het modelbouwatelier van Miniworld Rotterdam en de daar gebruikte apparatuur (zoals de lasersnijder en de 3D-printer) werden met bewondering bekeken. Alle bezoekers waren zeer onder de indruk van wat ze van de miniatuurwereld hadden gezien!

Op 31 maart stopte er opnieuw een busje voor de deur van Miniworld Rotterdam en weer stapten er vier deelnemers aan de dagbesteding van de Frankelandgroep uit om te komen genieten van een ‘echte’ modelbaan – eentje waar je doorheen kunt lopen!

Ook voor deze heren en hun begeleiders stond er een lekkere lunch klaar. Het spreekt vanzelf dat zij daar net zo van genoten als van de rondleiding die erop volgde. De omvang van de attractie, de mate van detaillering van de maquettes en ook de vele verhalen die rond de objecten in de miniatuurwereld zijn te vertellen, het wekte bij allen een grote bewondering op.

Twee zeer geslaagde bezoeken.