Februari 2021: (In bruikleen) Koets en voorgevel Rijtuig- en Wagenmakerij van Nic van der Meer

Hij heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend bij Miniworld Rotterdam, is al jarenlang actief betrokken bij allerlei projecten binnen én buiten de miniatuurwereld en vond daarnaast ook nog tijd om voor zichzelf bezig te zijn – gewoon, omdat dat zo leuk is!

Nic van der Meer maakt als hobby graag modellen van ‘ouderwetse’ rijtuigen. Hij bouwt die tot in de kleinste details na en levert al doende werkelijk heel mooie kunststukjes op. Een voorbeeld daarvan is deze zogenoemde ‘Utrechtse tentwagen’, een rijtuigje met een stoffen kap.

Ook de gevel waar het model voorstaat, heeft Nic zelf gemaakt. Ook hier een fabuleuze mate van detaillering  (voor de volledigheid: het plaveisel waarop het rijtuigje staat, is gemaakt door een andere Miniworld-collega).

We hebben met Nic afgesproken dat we een vitrine inrichten in Miniworld Rotterdam voor een ‘wissel-expositie’: eens in de drie maanden zetten we daar een van Nics andere modellen in. Zo laten we ook de bezoekers van Miniworld meegenieten van deze wondertjes van modelbouw, en geven we invulling aan een van onze doelstellingen.