December 2022: Kerstmarkt

We ontvangen regelmatig schenkingen van trein- en modelbouwmateriaal. Dat kunnen we jammer genoeg niet altijd gebruiken in Miniworld Rotterdam, maar er zijn meer bestemmingen!

Zo hebben we al eerder een treinbaan en een kermisattractie gemaakt voor twee zorginstellingen, zoals u in deze Activiteitenlijst kunt lezen. Ook hebben we een nieuwe, digitaal bestuurbare treinbaan gemaakt waarmee vrijwilligers van onze Stichting tijdens modelbouwbeurzen kinderen kunnen overhalen om een ‘rangeerdiploma’ te behalen. Op die manier proberen we vooral bij de jeugd belangstelling voor modeltreinbanen en modelbouw te stimuleren. Ook over die nieuwe beursbaan hebben we eerder bericht.

Toch blijft er nog een hoop materiaal ongebruikt opgeslagen in ons magazijn. Tot een van onze vrijwilligers op het idee kwam dat er misschien best belangstelling voor zou kunnen zijn bij modelbouwenthousiasten. Alleen, hoe bereik je die…?

Met een marktkraam tijdens de kerstperiode! Dan staat er in Miniworld Rotterdam ook altijd een leuk ingericht kerstdorp (dit jaar met een primeur: een digitaal bestuurde tram die zijn rondjes reed). Heel wat mensen die tussen Kerst en Nieuwjaar een bezoek brachten aan de miniatuurwereld, hebben korte of langere tijd doorgebracht met het snuffelen tussen de huisjes en andere gebouwen. Een aantal van hen is met een of meer nieuwe aanwinsten teruggekeerd naar huis, en wij hadden weer wat meer ruimte gecreëerd in onze opslag…

Dit succes heeft ons doen besluiten om ook tijdens modelbaan- en modelbouwbeurzen (waar we een drie tot vier keer per jaar aan willen deelnemen) een kraam te bemensen om een deel van onze collectie trein- en railmateriaal en andere spulletjes aan geïnteresseerde modelenthousiasten te tonen – en hopelijk ook te verkopen.