December 2022: Een nieuwe ‘beursbaan’

Mocht u niet weten wat dat is, moet u beslist verder lezen!

Lang niet al het materiaal dat we als schenking krijgen aangeboden, kan daadwerkelijk direct in Miniworld Rotterdam of op andere plaatsen worden ingezet. We hebben al meerdere keren treinen, huisjes en scenery-materiaal gebruikt voor het opbouwen van een modeltreinbaan, die we vervolgens hebben aangeboden aan een zorginstelling. U kunt daar verderop verslagen van lezen.

U weet misschien uit de nieuwsbrieven dat we regelmatig in samenwerking met Miniworld Rotterdam aanwezig zijn op modelbouw- en hobbybeurzen – althans, voordat corona de wereld in zijn greep kreeg… Als het qua vervoer kon, namen we dan ook een treinbaantje mee waarmee we kinderen hun ‘rangeerdiploma’ lieten halen. Zo hoopten we bij hen (en bij hun ouders…) interesse te kweken in modelbouw en maakten tegelijk ook wat reclame voor Miniworld.

Hier een paar foto’s foto van die oude, kleine treinbaan (we hebben de beursbezoekers op de rechter foto om privacy-redenen niet herkenbaar in beeld gebracht).

Die baan begon storingen te vertonen en dus besloten we om een deel van het materiaal dat we als schenking hebben gekregen, te gebruiken voor het opbouwen van een nieuwe beursbaan. Eentje die wat groter is, met meer rails en (dus) meer mogelijkheden en zelfs digitaal in plaats van analoog. Dat laatste maakt het veel simpeler om twee kinderen tegelijk aan het werk te zetten: dan moeten ze niet alleen rangeren, maar ook nog eens op elkaars trein letten…

Dat het een langdurige klus zou worden, wisten we al: deze eerste foto’s van de eerste opzet van de baan dateren al van eind 2021!

Hier zijn we al een paar stappen verder. Een deel van het spoortraject ligt er al en de eerste tests met de digitale locomotieven zijn gedaan.

Ook een deel van de scenery is nu geplaatst. Daar gaat nog best een hoop tijd inzitten – zoals u weet als u zelf ook een modelbaanbouwer bent.

Klaar! Nu de boarding nog afwerken. Dankzij Inge Lievaart van Lievaart Vormgeving en Communicatie te Rotterdam (www.lievaart-vc.nl) is nu ook al van grotere afstand te lezen dat er bij ons gerangeerd kan worden. Dank, Inge!