December 2016: Een poppenhuis en een 3D-printer van Berenice Noordam

In haar boek ‘1913 of Het geheim van Holbein’ beschrijft Berenice de lotgevallen van een verarmde gravin in Wenen vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. In het boek staan foto’s van fraai ingerichte vertrekken van …een poppenhuis, dat ze zelf helemaal bouwde.

Dat poppenhuis is te bewonderen in Miniworld Rotterdam, nadat Berenice het aan onze stichting in bruikleen had gegeven.

Zij was als goede huisvriend van wijlen de heer Schoufour aanwezig bij de opening van ‘Station Schoufour’ (zie het betreffende item) en was onder de indruk van hetgeen de mensen van Miniworld Rotterdam hadden weten te bereiken. Omdat ze het eerbetoon aan de heer Schoufour (dat vlak bij de maquette van het CHIO in het Kralingse Bos staat) zeer kon waarderen, heeft ze haar netwerk ingeschakeld om te zien of er als ‘tegenprestatie’ niet iets moois te regelen zou zijn. Dat leverde uiteindelijk een donatie op, waarmee de stichting een 3D-printer kon aanschaffen. Deze printer staat in het modelbouw atelier waarmee onder leiding van Dido Geluk de mooiste miniaturen kunnen worden gemaakt.

Die heeft in de afgelopen jaren al heel veel mooie onderdelen van maquettes en modellen geprint, zoals u kunt zien in de Bouwverslagen van de afgelopen jaren die op de website van Miniworld worden gepubliceerd.

Een voorbeeld: een met de 3D-printer geprinte maquette van een in het echt ook met een 3D-printer geprint woonhuis… (deze twee foto’s zijn veel later genomen en staan chronologisch dus niet op de juiste plek).