Oktober 2021: Een kermisattractie voor Laurens Stadzicht

We zijn er een paar maanden mee bezig geweest, maar het resultaat overtrof de verwachtingen…

Wat te doen met allerlei miniatuur-kermisattracties in een schaal die niet overeenkomt met die van Miniworld Rotterdam? Een van onze vrijwilligers kreeg een lumineus idee: hij kon een ‘kletskoets’ bemachtigen waar we wel wat mee zouden kunnen doen. Wat dat is, een kletskoets? Wel, tijdens de lockdown werd deze verrijdbare cabine gebruikt in een verzorgingshuis. De bezoeker nam erin plaats en werd vervolgens naar de persoon vervoerd bij wie hij of zij op bezoek wilde. Het oorspronkelijke idee was om te bekijken of er een treinbaan(tje) in kon worden aangelegd, maar dat bleek door de afmetingen niet haalbaar. Een mini-kermis bleek een betere optie! 

In deze cabine bouwden we een plateau, waarop de attracties konden worden neergezet. Die moesten natuurlijk wel allemaal worden nagekeken en waar nodig gerepareerd.

 

Ook hebben we gezorgd voor licht- en geluidseffecten, want een kermis zonder lampen, toeters en bellen is geen kermis…

 

Op 18 oktober is het gevaarte na de laatste testen in een busje geladen en naar Overschie getransporteerd.

 

Na te zijn uitgeladen hebben onze vrijwilligers de attractie op de juiste plek geplaatst en de bewoners uitleg gegeven hoe de bediening ervan werkt. Het laat zich raden dat dit ‘cadeau’ zeer door de bewoners werd en wordt geapprecieerd!