Mei 2016: Rotterdamse Verhalen Vierdaagse 2016

In 2016 vierde Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie, ‘Rotterdam viert de stad’ geheten. Verschillende evenementen, bezienswaardigheden en projecten vormden samen de culturele manifestatie. Zie het Programmaoverzicht van de manifestatie.

‘Rotterdam viert de Stad!’

Een bloemlezing van verhalen van mensen die de stad hebben gemaakt, maken en zullen maken. Een stad die zichzelf blijft vernieuwen. De verhalen zijn de kapstok voor de totale programmering en vormen de rode draad voor een bijzondere routemarkering door de stad.

Miniworld Rotterdam heeft aan een aantal van deze pijlers een geheel eigen invulling gegeven:

  • Zichtbaarheid in stad:
    Tijdens de manifestatie wordt de stad visueel op de kaart gezet met een indrukwekkend programma in de buitenruimte, zoals bijvoorbeeld de aankleding van iconen als de Erasmusbrug (twintig jaar), opvallende objecten als de ‘Nieuwe Rotterdammer’ en lichtshows op ‘wederopbouwgebouwen’. Op geheel eigen wijze werd ook bij Miniworld Rotterdam invulling gegeven aan een aantal van de buitenexposities.
  • Publiek, gesprek en educatie:
    Tijdens ‘Rotterdam viert de stad!’ waren 75 persoonlijke verhalen die van betekenis waren voor de wederopbouw, door het programma geweven. Ze vormden een rode draad en brachten het hart van onze stad, de bevolking, dichterbij. De verhalen van 75 bekende en onbekende Rotterdammers die de stad hebben gemaakt, maken of zullen maken, lieten in de breedte en diepte zien hoe Rotterdam gevormd is door bewoners. In Miniworld Rotterdam werd een selectie van deze verhalen gevisualiseerd; daarnaast voegden we hier nog een aantal verhalen van (bekende) Rotterdammers aan toe.

Tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse werd aan alle bezoekers een flyer uitgereikt met de informatie over Miniworld Rotterdam viert de stad! Mocht u nog eens willen terugkijken: klik hier voor de website van ‘Rotterdam viert de stad’.