December 2019: Een gigantische verzameling LGB-materiaal van Wim Dik

Een zeer, zeer grote hoeveelheid rails, heel veel locomotieven, rijtuigen en wagons, accessoires, scenery en nog veel meer, dat was de schenking die we eind 2019 mochten ontvangen van Wim Dik en zijn vrouw Alice.

De LGB-schaal is zoals bekend nogal fors (hij varieert tussen 1:20 en 1:32), dus moesten we een passende locatie vinden om deze verzameling tot zijn recht te kunnen laten komen. In Miniworld Rotterdam kwam net rond die tijd een ruime kelder beschikbaar en dat bleek een uitgelezen plek om met al dat materiaal een mooie, grote, ‘werkende’ modelbaan te maken.

Het was de bedoeling om die nieuwe modelbaan compleet en rijklaar te laten zien aan Wim, Alice en hun gasten tijdens de viering van Wims verjaardag in april 2020. Dat liep anders, helaas. De reden is genoegzaam bekend, maar we zijn van plan om het alsnog te gaan doen in de loop van dit of een volgend jaar!

Deze foto toont een van de bijzondere treinen (waarvan er in dit geval letterlijk maar één exemplaar bestaat) die Wim in zijn bezit had.