Augustus 2020: een complete modeltreincollectie van Tyke Jacobs en zijn vader Luuk

We kregen de vraag van Tyke Jacobs of wij waren geïnteresseerd in een complete modeltreincollectie. Die was van zijn opa, die het spul was tegengekomen toen hij de zolder aan het opruimen was. Opa noch vader Luuk zag er brood in om er iets mee te gaan doen en ook Tyke had daar niet zo veel zin in, maar omdat hij een enthousiast bezoeker is van Miniworld Rotterdam, besloot hij na overleg met zijn vader en opa om de complete collectie aan onze stichting te schenken.

Hans Nouwens, hun buurman, en geen onbekende in Miniworld-kringen, heeft de verzameling bekeken en er foto’s van gemaakt. Een deel van die collectie bestaat uit Engels materiaal en dat is door onze technische vrijwilligers nagelopen en na een onderhoudsbeurt geschikt bevonden om te zijner tijd ingezet te gaan worden in Groot-Brittannië in miniatuur in Miniworld Rotterdam.

Omdat de eisen die daar aan het rollend materieel worden gesteld, hoog zijn – de treinen maken lange dagen en rijden bijna continu tijdens de openingsuren van de attractie – zijn de treinen die ingezet gaan worden, aangepast als dat nodig was. Zo zijn van een aantal rijtuigen de plastic wielen vervangen door metalen exemplaren en is er verlichting in ingebouwd.

Te zijner tijd krijgt Tyke met zijn vader een uitnodiging om een van ‘zijn’ treinen in het miniatuur-Groot-Brittannië van Miniworld Rotterdam te gaan laten rijden.