Juli 2024: Een tweede schenking van Klaas ter Wisscha

In januari 2024 kregen we al het nodige geschonken, maar Klaas had nog meer voor ons in petto!

Zo vertelde hij dat hij bij zijn notaris opdracht had gegeven om onze Stichting als begunstigde in zijn testament te laten opnemen. Dat is natuurlijk een gebaar waar we heel erg blij mee zijn! Daarnaast heeft hij nog een verzameling autootjes en modeltreinmateriaal dat te zijner tijd ook aan ons geschonken wordt. Natuurlijk moesten we daar iets tegenover stellen! Dus hebben we Klaas uitgenodigd bij Miniworld Rotterdam, samen met zijn begeleidster Anja Mansier. Op 3 juli kwamen ze helemaal uit Vollenhove (dat ligt in Overijssel, op de grens met Flevoland) naar Miniworld Rotterdam voor een bezoek met een lunch in het restaurant.

Na die lunch volgde een rondgang door de miniatuurwereld, die door beiden met heel veel enthousiasme werd afgelegd. Ze namen de tijd om overal waar ze wilden rustig te kijken om het landschap, de gebouwen en natuurlijk ook de treinen en de vrachtauto’s en bussen in zich op te nemen. Dat was genieten geblazen!

Met heel veel plezier zag Klaas dat een paar van de locomotieven die hij in januari had geschonken, inmiddels hun rondjes draaien over de diverse spoorlijnen – alsof ze nooit anders hebben gedaan!